Psychologenpraktijk Maastricht

Praktijk voor Psychotherapie en EMDR

Over ons & Contact

De praktijkhouder van Psychologenpraktijk Maastricht is Drs. R.A. Smit (Richard), GZ-psycholoog (BIG) en Psychotherapeut (BIG).

Richard Smit is in 2000 afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie van de volwassene aan de Vrije Universiteit (V.U.)  bij de faculteit Psychologie & Pedagogiek . Hij heeft vervolgens gewerkt op diverse werkplekken in de Ziekenhuiszorg (azM, Diaconnesnhuis Leiden), Ouderzorg (Mondriaan ouderenzorg, Verpleegkliniek Klevarie, Stichting Vivre), Arbeid en gezondheid en Geestelijke Gezondheidszorg (Eigen praktijk, Psychotherapiepraktijk Lionarons, Lionarons GGZ, Co-eur, Telepsy).

Na veel ervaring te hebben opgedaan in de somatische zorg en ouderenzorg, heeft Richard zich gespecialiseerd in de behandeling van Psychotrauma en andere verwerkingsgerelateerde aandoeningen, persoonlijkheidspathologie en stugge stemmingsproblemen (chronische/recidiverende depressies). Hij is geregistreerd EMDR-Therapeut en Senior Schematherapeut. Naast EMDR en schematherapie beheerst hij ook andere therapie varianten zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingerichte therapie en narratieve exposure therapie (NET).